fbpx

Röviden hogy működik a dolog?

1. válassz egy neked való túrát
2. jelentkezz a honlapon keresztül
3. kapsz egy visszaigazoló mailt
4. utald el a részvételi díjat
5. kapsz egy tájékoztató mailt minden részlettel

Hogyan és meddig tudok jelentkezni?

Ha valóban szeretnél egy túrán részt venni, nem érdemes az utolsó pillanatra halogatni a döntést. Repülős túra esetében célszerű 4-6 hónappal, autós utazásokra 2-4 hónappal előbb jelentkezni, hogy biztosan legyen helyed. Természetesen ennél később is tudsz foglalni helyet a túrára, amíg a meghirdetett létszám be nem telik, van elérhető árú repülőjegy vagy szabad hely a szálláshelyen.

Előfordulhat, hogy az általad kiválasztott túrára, már nincs szabad helyünk. Ekkor feliratkozhatsz várólistára, és ha felszabadul egy hely, akkor azt jelezzük neked. A várólistára való feliratkozásnak nincs semmilyen díja és fizetési kötelezettséggel nem jár.

Prograimjainkra a honlapon keresztül tudsz jelentkezni. Ha kiválasztottad a szívednek kedves túrát, csak kattints a “Jelentkezem” gombra. Miután ezt megtetted, elolvastad és elfogadtad a jelentkezési és fizetési feltételeket, ki kell töltenet a jelentkezési lapot, melyet egy további kattintással küldesz el nekünk. Amint ez megérkezett hozzánk, kérésedet feldolgozzuk és kapsz egy válasz e-mailt („Jelentkezés visszaigazolása”), melyhez csatolva megküldjük a jelentkezési és fizetési tudnivalókat, az adataiddal kitöltött szerződést és a részvételi díj (díjrész) megfizetéséhez szükséges információkat (fizetendő összeg, bankszámlaszám, stb.). Kérünk ellenőrizd a megküldött szerződést, és három napon belül jelezd nekünk, ha annak tartalma eltér a megrendelés tartalmától.

A honlapon keresztül történő jelentkezés esetében, mind a megbízási szerződést, mind jelentkezési lapot, jelentkezési és fizetési feltételeket és tudnivalókat a megadott e-mail címedre küldjük. Amennyiben postai úton kéred az említett dokumentumok papír alapon történő megküldését, akkor azokat természetesen postai úton megküldjük számodra. A túrákra személyesen csak telefonon előzetesen egyeztetett helyen és időpontban tudsz jelentkezni.

FONTOS:

Programjainkra a konkrét jelentkezés, valamint annak véglegesítése a részvételi díj, illetve díjrész befizetésével történik. A 60.000 Ft alatti részvételi díjú programok, valamint indulás előtti 30 napon belül történő jelentkezés esetén a teljes részvételi díj a jelentkezéssel egyidejűleg fizetendő. A 60.000 Ft-nál magasabb részvételi díjú programok esetében a jelentkezés a részvételi díj 40%-ának megfizetésével történik, a fennmaradó összeg megfizetése pedig a program indulása előtt 30 nappal esedékes. A részvételi díj pontos összegét a túraprogramban a „részvételi díj” feltüntetése alatt találod.

A 14 és 18 év közöttiek esetében a túráinkon való részvételhez szülői vagy gondviselői beleegyezés szükséges, 14 év alatti kiskorú esetén pedig a beleegyezésen kívül a szülő egyben a szerződő fél is. A jelentkezési lapot ennek megfelelően kell kitölteni.

Mikor kell fizetni?

A jelentkezési lap elküldése csak a megbízás regisztrálását igazolja, a szerződés akkor tekinthető megkötöttnek, ha a részvételi díjat, illetve díjrészt a fent rögzítettek szerint a határidő letelte előtt megfizeted. Ez történhet a szerződés és fizetés adatait tartalmazó e-mailt („Jelentkezés visszaigazolása”) követő három munkanapon belüli banki átutalással, vagy (a szerződő felek előzetes, egyedi megállapodása szerint) más módon (bankfióki befizetéssel vagy készpénzzel).

Ha valakivel együtt jelentkezel és egy jelentkezési lapot töltesz ki, akkor a társa(i)d részvételi díját is Neked kell kifizetned.

Amennyiben a jelentkezés visszaigazolását követő három munkanapon belül nem fizeted meg a részvételi díjat (díjrészt), jelentkezésedet sajnos át kell tegyük várólistára. Ez alól kivételt képezhet az eset, amikor a szerződésben érintett felek erről előzetesen másképpen állapodtak meg.

Számla

Amint a részvételi díj megérkezik hozzánk, mind az előleg, mind a hátralék összegéről elektronikus számlát küldünk az általad megjelölt e-mail címre. Fenntartjuk azonban annak a jogát, hogy a Megbízott nem elektronikus számlát küld a fizetésről, hanem papír alapú (hagyományos) számlát, amelyet postai vagy más módon (pl. személyesen) juttat el a Megbízónak. A szerződésben a Megbízottnál feltüntetett személy (túravezető) a számlaadásra kötelezett!

Számlát csak arra a névre és címre tudunk kiállítani, amelyet a jelentkezési lapon megjelöltél. Amennyiben cég nevére kérsz számlát, kérjük, hogy a jelentkezési lap “Megjegyzés” rovatába a cég nevét, székhelyét és adószámát írd be! A számlát kiállítása után nem áll módunkban módosítani. A számlán a túra neve, a résztvevő neve és a részvételi díj fog szerepelni.

Az elektronikus számla egy PDF formátumú fájl, amelyet részedre e-mailben csatolva küldünk el. A számlát – az ügyintézés gyorsítása érdekében – nem nyomtatjuk ki és juttatjuk el postai úton.

Hogyan tudom lemondani a túrát?

Ha egy túrát lemondasz vagy átjelentkezel egy másikra, kérjük, hogy minden esetben írásban (e-mail) tedd ezt meg, de célszerű ezzel egyidejűleg telefonon is megerősítened elállási vagy lemondási szándékodat! A lemondás/elállás miatti levonások százalékos értékét az elküldött elektronikus levél e-mail fiókunkba történő beérkezésének napjától számítjuk., annak mértékét pedig a megbízási szerződésben közöljük.

Mi a program, ha rossz az idő?

Az időjárás a hegyekben igen változékony, amely nagymértékben befolyásolhatja a túrákat. A zord időjárás vagy a résztvevők erőnléte szükségessé teheti az előzetesen egyeztetett túraterv módosítását. Így a túravezetők indokolt esetben akár az egész csoporttal visszafordulhatnak. A túravezető döntését mindenkinek be kell tartania, mivel az a résztvevők biztonságát szolgálja. A legfontosabb, hogy mindenki épségben, és kizárólag jó emlékekkel térjen haza.

Olyan helyeken is vezetünk túrát, ahol bármikor előfordulhatnak a számítottól eltérő élethelyzetek. A helyi szokások, a miénktől eltérő, számunkra akár logikátlan viselkedésformák miatt meglepetés érhet minket. Felhívjuk a figyelmed arra, hogy Európán kívül (de alapvetően itt is) mindig fel kell készülni az itthonitól eltérő mentalitásra, ami rugalmasságot és türelmet igényel. Bármikor és bárhol előfordulhat vis maior helyzet (természeti katasztrófa, társadalmi feszültség, stb.), melyek következtében akár többletköltségek is felmerülhetnek (utazás félbeszakítása, kényszerű útvonal-változtatás, stb.). Ezeket a túravezetők nem vállalhatják magukra, hiszen nem várt események következtében lépnek fel.

Ha a túrával kapcsolatban különleges tudnivaló, esetleg bizonytalansági tényező merül fel, akkor azt a program leírásánál jelezzük, illetve jelentkezéskor szóban is figyelmeztetünk erre.

Az Outsider is használ cookie-kat, amit az oldal használói elfogadnak.